Pro Lex asigura asistenta juridica pentru recuperarea salariilor compensatorii, politistilor care ies la pensie pana la data sustinerii examenului

 -  Iul 13, 2011  -  No Comments

Reorganizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor prin disponibilizări de personal nu era necesară şi aduce prejudicii atât instituţiei, angajaţilor cât şi societăţi civile.

Ca o confirmare a faptului că reorganizarea este un act de răzbunare pentru mitingul din 2010, este şi măsura din Legea nr. 285/2010 de suspendare la plată a salariilor compensatorii acordate poliţiştilor cu ocazia pensionării.

În aceste condiţii, mulţi poliţişti care îndeplinesc condiţiile de pensionare la cerere, ezită să iasă la pensie anticipată, de teamă să dreptul la salariile compensatorii.

Întrucât, prin ieşirea la pensie a poliţiştilor din mai multe structuri de poliţie, nu se mai organizează examene şi niciun poliţist nu a mai fost pus la dispoziţie, Pro Lex îi informează, pe toţi membrii care îndeplinesc condiţiile de pensionare, că le asigură asistenţă juridică în instanţă, pentru recuperarea salariilor compensatorii neacordate în 2011, dacă se decid să depună cerere de pensionare până la susţinerea examenului.

Comments are closed.