Miting de protest in 16 octombrie 2015. Politistii locali din tara sunt asteptati sa-si sprijine colegii din Focsani

Nota ProLex:

ProLex organizeaza actiuni de protest pentru sprijinirea membrilor din politia locala Focsani. La miting si-au anuntat participarea si politistii locali din Iasi, Giurgiu, Bucuresti, Galati, Bacau si Tecuci. Orice persoana interesata de participarea la protest este rugata sa-l contacteze pe Costica Filimon.

 

Nr. 89983/18.09.2015

 

 

Către

Primăria Municipiului Focşani

 

 

 

Subscrisul, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, CUI 16392628, în calitate de organizaţie sindicală reprezentativă pentru poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Focşani, conform sentinţei civile nr. 7165/24.06.2015 pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, reprezentată prin preşedinte Lincu Vasile, prin prezenta vă solicităm

 

Autorizarea unui marş de protest

 

pe ruta: Strada 1 Decembrie 1918 (începând din parcarea de la intersecţia cu str. Trotuş), Bulevardul Unirii (Piaţa Unirii), Bulevardul Republicii, Strada Cuza Vodă, Strada Bucegi, Bulevardul Brăilei, Strada 1 Decembrie 1918 (în parcarea de la intersecţia cu str. Trotuş), cu o oprire pentru miting de 20 minute în Piaţa Unirii, în faţa Primăriei.

Protestele vor avea loc în data de 16.10.2015 între orele 13-15.

La miting vor participa aproximativ 250 persoane, poliţişti locali din Focşani, Bacău, Galaţi, Tecuci, Iaşi, Giurgiu şi Bucureşti.

Persoanele din provincie se vor deplasa cu autocare şi microbuze.

Afluirea şi defluirea manifestanţilor se va face în mod individual în cazul celor din Focşani şi în grup până la mijloacele de transport a celor din provincie.

Persoanele desemnate de organizatori să asigure buna organizare şi să colaboreze cu forţele de ordine, vor avea veste reflectorizante cu inscripţia PROLEX.

 

Motivele pentru care organizăm formele de protest pentru poliţiştii locali din Focşani sunt:

  • Refuzul de a începe negocierea acordului colectiv;
  • Refuzul de a soluţiona următoarele revendicări:
  1. Acordarea normei de hrană personalului poliţiei locale;
  2. Acordarea unei majorări salariale de până la 12%, conform OUG nr. 27/2015 pentru completarea OUG nr. 83/2014;
  3. Organizarea examene pentru promovarea în grade profesionale;
  4. Organizarea examene pentru promovarea în clasă;
  5. Acordarea concediului de odihnă suplimentar.

 

Prin adresa nr. 89854/10.09.2015 am informat Consiliul Local Focşani, Poliţia Locală Focşani, Primarul Municipiului Focşani şi ministrul delegat pentru dialog social Liviu Pop cu privire la declanşarea conflictului de muncă.

 

La data protestelor, poliţiştii locali din Focşani vor fi în grevă de avertisment.

 

Vă asigurăm că adunarea se va desfăşura în condiţii paşnice, civilizate şi fără să degenereze în acte de violenţă.

În sprijinul bunei desfăşurări a protestelor, solicităm din partea primăriei şi a organelor de ordine luarea următoarelor măsuri:

  • Restricţionarea circulaţiei rutiere pe o bandă de deplasare pe timpul marşului;
  • Împiedicarea interacţiunii între alte grupuri organizate sau constituite ad-hoc şi participanţii la mitingul şi marşul de protest, care ar putea conduce la acţiuni de tulburare a ordinii publice;
  • Sprijinirea organizatorilor în îndepărtarea persoanelor care se alătură protestatarilor şi care nu fac parte din categoria acestora.

 

Împuternicim pe dl. Chiriac Viorel Daniel să ne reprezinte în raporturile cu membrii comisiei pentru autorizarea mitingului şi marşului de protest. Acesta este împuternicit să asigure şi să răspundă de măsurile privind buna organizare a adunării.

 

 

Cu stimă,

 

Preşedinte

Vasile Lincu

Comentarii

comentarii