Poliţiştii locali din sectorul 2 Bucureşti ies în stradă să-şi revendice drepturile salariale printr-un marş de protest

Comunicat de presă din 21.10.2015

 

Preocupat fiind cu interesul naţional, primarul Neculai Onţanu a uitat de interesul local.

La primăria sectorului 2 Bucureşti, poliţiştii locali nu au beneficiat de majorarea salarială de 12%, iar norma de hrană se achită pe jumătate, întrucât pentru primar şi consilierii locali respectarea legii este opţională.

          Sătui să mai fie minţiţi, poliţiştii locali din Poliţia Locală a Sectorului 2 Bucureşti, afiliaţi la Sindicatul Pro Lex, vor participa la un marş de protest, pe 17 noiembrie, între 11-13, pe ruta Piaţa Victoriei – Bucur Obor. Aceştia vor fi sprijiniţi de 250 poliţişti locali din alte localităţi.

Vasile Lincu: „Legea este aceeaşi pentru toată lumea şi trebuie respectată chiar şi de către primarul Onţanu. Am formulat sesizări la primărie, prefect, viceprim-ministru pentru securitate naţională, dar fără efect. Vremea vorbelor a trecut.  Ne vom lupta chiar şi pentru un singur membru nedreptăţit. Poliţiştii locali afiliaţi la Pro Lex au redescoperit puterea solidarităţii. Doar distanţa şi costurile de transport îi împiedică pe toţi poliţiştii locali din ţară să vină la proteste deşi şi-au exprimat dorinţa de participare.

Comentarii

comentarii