Succes in instanta! Politistii declarati admisi la concurs, nu au nevoie de aviz de la unitatea la care sunt incadrati

 

Nr. unic (nr. format vechi) : 36989/3/2014
Data inregistrarii 15.06.2015
Data ultimei modificari: 27.10.2015
Sectie: Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)

Obligarea pârâților la emiterea dispoziției de numire a polițistului ȘOPÂRLĂ GEORGE MARIUS în postul din cadrul Biroului de Poliție ”Autostrada Deva – Râmnicu Vâlcea” pentru care a fost admis, respectiv ”agent principal de poliție”, la poziția 204 a Compartimentului Patrulare Sebeș – Sibiu.

Suspendarea organizării de selecții sau concursuri pentru ocuparea postului de ”agent principal” la Biroul de Poliție ”Autostrada Deva – Râmnicu  Vâlcea”  la poziția 204 a Compartimentului Patrulare Sebeș – Sibiu, până la soluționarea prezentei cauze.

Stadiu procesual: Recurs

 

Părţi

Nume Calitate parte
ŞOPÂRLĂ GEORGE MARIUS PRIN SINDICATUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR ŞI VAMEŞILOR PRO LEX Recurent Reclamant
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE Intimat Pârât
INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI ALBA Intimat Pârât

 

 

Şedinţe

27.10.2015
Complet: S8 Completul 10 recurs NCPC

Tip solutie: Admitere recurs
Solutia pe scurt: Admite recursul. casează în parte sentinţa civilă recurată, în limitele soluţiei date capătului de cerere privind emiterea dispoziţiei de numire, şi rejudecând în fond, în limitele casării: admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul IGPR la emiterea dispoziţiei de numire a poliţistului Şopârlă George Marius în postul din cadrul Biroului de Poliţie “Autostrada Deva – Râmnicu Vâlcea! pentru care a fost admis. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei civile recurate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 27.10.2015.
Document: Hotarâre    27.10.2015

 

Nota Pro Lex:

Pro Lex a formulat in acest dosar exceptia de neconstitutionalitate a articolelor din Statutul politistului referitoare la ghidul carierei si modificarea raporturilor de serviciu.

De acest precedent pot beneficia toti politistii care au participat si au fost declarati admisi la concursuri de selectionare de personal, fara a mai fi nevoie de avizul unitatii la care sunt incadrati.

Comentarii

comentarii