Drept la replica. Punctul de vedere al politistului local din Barlad acuzat ca a luat ajutoare umanitare

Domnule Presedinte , 

 

 

         Subsemnatul Tofan Costel , politist local la Politia Locala Barlad , in legatura cu materialul si pozele aparute in ,,Vremea Noua ” , precum si in mass-media centrala , aduc urmatoarele precizari:

          In ziua de 06.12.2015  , intre orele 14.00-22.00 am fost de serviciu pe platoul Hotel Moldova unde am desfasurat activitati de supraveghere si mentinere a ordinii si linistii publice.

In jurul orei 15.00 am fost informat ca sub bradul din fata Primariei Barlad cineva a lasat niste cutii cu ajutoare . Din informatiile culese am inteles ca era vorba de dl. B. I. , psiholog la Directia de Asistenta Sociala , care a adunat ceva ajutoare de la oameni cu darede mana si a hotarat sa le lase sub brad de ziua Sf. Nicolae.

In jurul orei 16.00 am vazut cum o angajata a S.C. CUP S.A care facea curatenie pe platou cara niste cutii in spatele Casei de Cultura care se afla vis-a-vis de Primarie. Femeia respectiva era insotita de doi copii ai sai in varsta de aproximativ 14-15 ani si umbla in niste cutii.

M-am uitat sa vad despre ce e vorba si am verificat doua bluze sa vad daca sunt noi sau ambalate sa nu fi fost cumva furate si daca in cutii nu se afla vreo statuie din gips care ar fi putut fi luata de sub bradul din fata Primariei.

Dupa un control sumar , vazand ca lucrurile respective nu au vreo valoare care sa fie bagata in seama , am cerut femeii respective sa lase curat si sa duca rufele inapoi poate prezinta interes pentru vreo persoana necajita.

Am vazut apoi un taxi care a venit in locul respectiv si cei doi copii urcand niste lucruri, parasind apoi zona.

Nu am considerat acest incident de prea mare importanta astfel ca nu l-am trecut in raportul zilnic de activitate ceea ce a fost gresit intrucat in urma aparitiei pozelor in presa conducerea institutiei a fost luata pe nepregatite.

Am intocmit a doua zi un raport pe acest subiect in care am consemnat ceea ce am scris si acest punct de vedere.

Regret implicarea numelui institutiei pe care o reprezint in acest scandal de presa si consider ca pozele in care am fost surprins nu ofera o imagine a ceea ce s-a intamplat cu adevarat in ziua respectiva.

Imi asum raspunderea pentru faptul ca nu am trecut in raportul de activitate acest incident cu  ecouri atat de negative in presa care trebuie sa stie totusi si explicatiile mele.

 

         Cu respect ,

Tofan Costel , politist local la Politia Locala Barlad.

 

Nota Pro Lex:

 

ProLex a verificat cele afirmate in presa si a rezultata ca politistul local nu a luat niciun bun din ajutoarele umanitare, nu exista vreo dovada in acest sens, iar mass-media s-a grabit sa prezinte stirea fara vreo verificare prealabila.

Comentarii

comentarii