La ProLex.Tv, miercuri si joi, se va prezenta motivarea acţiunilor în justiţie

Pro Lex a fost creat pentru apărarea drepturilor profesionale şi salariale ale membrilor care nu au timp să meargă în instanţă, nu au bani să plătească avocaţi sau nu au cunoştinţe juridice de specialitate.

În cadrul activităţilor Pro Lex, asistenţa juridică ocupă un loc foarte important, fapt dovedit prin numărul mare de procese şi numărul mare de avocaţi (3 avocaţi din Bucureşti plătiţi lunar, indiferent de numărul proceselor şi câte un avocat colaborator, în aproape toate judeţele).

Din păcate, România nu este un stat de drept, pentru că hotărârile judecătoreşti ţin de impactul bugetar şi de hazard (instanţe diferite, complete diferite sau chiar acelaşi judecător pronunţă soluţii contradictorii). Cu toate acestea, soluţia Pro Lex este de a ne exercita dreptul, mai ales când avem precedente pozitive şi argumente solide.

Pentru că asistenţa juridică este suportată de Pro Lex, membrii nu au nimic de pierdut financiar, ei trebuie decât să semneze împuternicirile şi să ne transmită documente necesare susţinerii acţiunilor.

Întrucât sunt poliţişti care sunt interesaţi de procesele iniţiate de Pro Lex şi vor să se reprezinte singuri, fie pentru că nu sunt membri ai vreunui sindicat, fie pentru că sindicatul la care cotizează nu-şi permite financiar să plătească avocaţi pentru a concepe şi asigura asistenţă juridică gratuită, preşedintele sindicatului Pro Lex va prezenta la ProLex.Tv motivele pe care se întemeiază acţiunile pentru recuperarea drepturilor salariale.

Aşadar, vă invităm să ne urmăriţi şi să intraţi în legătură directă cu noi, începând cu ora 17, pe site-ul prolex.tv sau canalul nostru de youtube ProLex.Tv,

miercuri 24.02.2016 pentru acţiunile având ca obiect:

  • plata premiului anual (al 13-lea salariu) sub forma creşterii salariale (există precedente);
  • acordarea gradaţiei corespunzătoare vechimii în muncă, prin luarea în considerare a perioadei de studiu în instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor (există precedente);
  • recuperarea diferenţelor aferente ultimilor trei ani dintre:

Valoarea financiară a normei de hrană efectiv plătită şi valoarea financiară a acesteia actualizată, raportată la valoarea calorică; (există precedente)

Valoarea financiară a normei de echipament efectiv plătită şi valoarea financiară a acesteia actualizată anual.

 

şi joi 25.02.2016 pentru acţiunile având ca obiect:

  • despăgubirea echivalentă cu contravaloarea tichetelor de vacanţă pentru 2013-2015 (precedente recente: IPJ Vrancea şi Serviciul Dispecerat din DGPMB pentru perioada 2012-2014);
  • plata sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de 20% pe ultimii trei ani până la 01.08.2015 pentru BCCO;
  • plata sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de 5% pe ultimii trei ani până la 01.08.2015 pentru cei din poliţia judiciară.

 

Pentru a intra în legătură directă, fie sunaţi la tel 0784PROLEX (0784776539) sau 0785PROLEX (0785776539), fie ne contactaţi pe e-mail redacţia@prolex.tv sau www.facebook.com/SindicatulProLex pentru a lăsa numărul de telefon la care să fiţi sunaţi în timpul emisiunii.

 

Dacă daţi like paginii de facebook sau dacă vă abonaţi la canalul nostru de pe youtube, veţi primi direct pe telefon postările/emisiunile noastre.

 

 

Comentarii

comentarii