Concursuri ofiteri. Metodologie concurs. Participarea reprezentantilor sindicatelor la organizarea si desfasurarea concursului

Transparenta si obiectivitatea sunt principiile care definesc reglementarea, organizarea si desfasurarea concursurilor pentru trecerea agentilor de politie in corpul ofiterilor.

Sindicatele sunt solicitate sa participe la supravegherea desfasurariii concursurilor.

Cu cel mult 24 de ore inainte de desfasurarea fiecarei probe de concurs, comisiile centrale de concurs se intrunesc si elaboreaza subiectele si grila de corectare si notare pentru testul scris.

In vederea asigurarii confidentialitatii subiectelor, comisia centrala se prezinta fara dispozitive electronice de comunicare si/sau stocare. Membrilor comisiei nu li se permite comunicarea cu exteriorul pana dupa inceperea probei de concurs. Acestia nu pot parasi incinta unitatii unde au fost elaborate subiectele decat la 15 minute dupa ce presedintele se va deplasa pentru transmiterea grilei de corectare si notare.

La activitatea de multiplicare pot asista, in calitate de observatori, reprezentanti ai sindicatelor, ai Serviciilor Teritoriale Anticoruptie si ai Serviciilor de Informatii si Protectie Interna.

Liderii si membrii de sindicat care doresc sa participe in calitate de observatori, sunt rugati sa contacteze conducerea ProLex.

Orice persoana interesata poate consulta metodologia de concurs atasata.

 

Metodologie concurs ofiteri

Comentarii

comentarii