Instanta: Obligă pârâtul IGPR să constate că reclamantul avea dreptul la plata salariului de funcţie şi a sporurilor la nivelul maxim al acestor drepturi acordate în cadrul MAI, pentru funcţia de ofiţer de poliţie, respectiv 8.818 lei

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 12033/3/2019
Data inregistrarii 19.11.2019
Data ultimei modificari: 06.01.2020
Sectie: Sectia a II-a civilă, de contencios administrativ si fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
VÎRJOGHE COSTEL PRIN SINDICATUL NATIONAL PRO LEX Reclamant
INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE Pârât
CASA DE PENSII SECTORIALA A MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE Pârât

 

Şedinţe

06.01.2020
Ora estimata: 9:00
Complet: 6 FOND-AP
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârâtul Inspectoratul General al Poliţiei Române. Respinge cererea reclamantului, prin raportare la perioada anterioară datei de 17.04.2016, ca prescrisă. Admite, în parte, acţiunea.

Obligă pârâtul Inspectoratul General al Poliţiei Române să constate că, începând cu data de 17.04.2016, reclamantul Vîrjoghe Costel avea dreptul la plata salariului de funcţie şi a sporurilor la nivelul maxim al acestor drepturi acordate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru funcţia de ofiţer de poliţie, respectiv 8.818 lei.

Obligă pârâtul Inspectoratul General al Poliţiei Române să recalculeze şi să comunice pârâtei Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne valorile drepturilor salariale ce compun baza de calcul a pensiei de serviciu corespunzător salariului de funcţie şi sporurilor la nivelul maxim al acestor drepturi acordate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv 8.819 lei, aferente perioadei luate în calcul pentru stabilirea drepturilor de pensie.

Obligă pârâta Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne la recalcularea pensiei militare de serviciu a reclamantului conform valorilor actualizate a drepturilor salariale ce compun baza de calcul a pensiei, de la data de 17.04.2016, până în prezent, actualizate cu indicele de inflaţie şi dobânda legală aferentă, până la data plăţii efective.

Respinge capătul de cerere privind obligarea pârâţilor la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiat. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare; cererea de recurs se depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată în şedinţă publică azi, 06.01.2020.
Document: Hotarâre  1/2020  06.01.2020

Comentarii

comentarii