Întâlnire dialog social DGPMB – 28.01.2020

În data de 28.01.2020, orele 12:00, la sediul DGPMB, a avut loc o ședință de dialog social la care au participat reprezentanții sindicatelor și comanda instituției. Sindicatul Pro Lex a fost reprezentat de către Marin Laurențiu și Dorobanțu Adrian.

Cu această ocazie s-au discutat anumite probleme de ordin logistic ivite la nivelul BPR dar și la nivelul structurilor de ordine publică și BIC.

Unele au fost rezolvate pe loc altele sunt în curs de rezolvare, conducerea DGPMB asigurându-ne ca se vor căuta soluții rapide pentru fiecare problemă în parte.

Cu această ocazie am înaintat o adresă către Serviciul Cabinet prin care am semnalat câteva probleme ce pot fi rezolvate prin alocare de fonduri pentru dotarea polițiștilor.

Astfel de întâlniri vor avea loc trimestrial, drept pentru care așteptăm de la membrii de sindicat să transmită problemele cu care se confruntă pentru a le putea aduce la cunoștința factorilor de decizie.

 

 

Către,

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

 

 

Cu ocazia ședinței de dialog social de astăzi 28.01.2020 dorim să vă supunem atenției urmatoarele probleme majore semnalate de către membrii organizației noastre din cadrul D.G.P.M.B.

 

  1. Numărul foarte mare de lucrări penale repartizate catre un lucrător din cadrul B.I.C. (450 AC + 100 AN). Numărul este mult prea mare, peste capacitățile lucratorilor, se cere suplimentarea numărului de funcții și ocuparea celor vacante.

 

  1. Dotarea individuală precară: vestele antiînjunghiere/antiglonț în număr insuficient (1 la 10 polițiști, masuri mari XXL), acumulatori stații emisie-recepție și cătușe insuficiente, body-cam și taser – ambele foarte utile dar inexistente, armament învechit, centurile tactice uzate.

 

  1. Serviciul de Poliție Canină: lipsă echipament de protecție (uniforma specifică) pentru sezonul rece, lipsă mâneci/costum protecție mușcătură, harnașament invechit (7-8 ani), autospeciale foarte vechi (2002), padocuri foarte deteriorate, lucrătorii nemulțumiți de programul de lucru și de lipsa de pricepere și implicare a șefului subunității în ceea ce privește activitatea cu câinii de serviciu.

 

 

 

Cu stimă,

Președinte

Vasile Lincu

 

 

Comentarii

comentarii