Tribunalul Brasov: Obligă pârâtul I.P.J. Brasov să recalculeze si să acorde reclamantilor Dinu Dragos, Trofin Cristian si Chiriac Carmen Maria salariul de functie si sporurile la nivelul maxim al acestor drepturi acordate în cadrul MAI

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 39720/3/2018
Data inregistrarii 03.05.2019
Data ultimei modificari: 06.11.2020
Sectie: SECŢIA A II-A CIVILĂ, DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
DINU DRAGOŞ PRIN SINDICATUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR ŞI VAMEŞILOR “PRO LEX” Reclamant
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE, PRIN REPREZENTANT LEGAL Pârât
CHIRIAC CARMEN MARIA PRIN SINDICATUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR ŞI VAMEŞILOR “PRO LEX” Reclamant
TROFIN CRISTIAN PRIN SINDICATUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR ŞI VAMEŞILOR “PRO LEX” Reclamant
INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN BRAŞOV PENTRU CHIRIAC CARMEN Pârât

 

Şedinţe

05.11.2020
Ora estimata: 12:30
Complet: CAF1
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite exceptia lipsei calitătii procesual pasive invocată prin întâmpinare de pârâtul I.P.J. Brasov si prin urmare :

Respinge cererea formulată de reclamantii Dinu Dragos si Trofin Cristian în contradictoriu cu pârâtul I.P.J. Brasov, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesual pasivă.

Respinge ca neîntemeiată exceptia prescriptiei invocată de pârâti. Respinge ca neîntemeiate exceptiile lipsei de obiect si lipsei de interes invocate de pârâtul I.P.J Brasov.

Admite actiunea formulată de reclamanta Chiriac Carmen Maria în contradictoriu cu pârâtul I.P.J. Brasov.

Obligă pârâtul I.P.J. Brasov să recalculeze si să acorde reclamantei Chiriac Carmen Maria salariul de functie si sporurile la nivelul maxim al acestor drepturi acordate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru functia de agent de politie, salariu care să cuprindă si drepturile salariale recunoscute prin hotărâri judecătoresti definitive. Obligă pârâtul I.P.J. Brasov să plătească reclamantei diferenta de drepturi salariale constând în diferenta dintre sumele primite de reclamantă si cele rezultate în urma recalculării, începând cu data de 19.11.2015, până la data salarizării efective conform recalculării actualizate cu indicele de inflatie si cu dobânda legală aferentă la data plătii efective.

Admite actiunea formulată de reclamantii Dinu Dragos si Trofin Cristian în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul General al Politiei Române – B.C.C.O. Brasov.

Obligă pârâtul Inspectoratul General al Politiei Române – B.C.C.O. Brasov să recalculeze si să acorde reclamantilor Dinu Dragos si Trofin Cristian salariul de functie si sporurile la nivelul maxim al acestor drepturi acordate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru functia de ofiter de politie, salariu care să cuprindă si drepturile salariale recunoscute prin hotărâri judecătoresti definitive.

Obligă pârâtul Inspectoratul General al Poli?iei Române – B.C.C.O. Brasov să plătească reclamantilor Dinu Dragos si Trofin Cristian diferenta de drepturi salariale constând în diferenta dintre sumele primite de reclamantă si cele rezultate în urma recalculării, începând cu data de 19.11.2015, până la data salarizării efective conform recalculării actualizate cu indicele de inflatie si cu dobânda legală aferentă la data plătii efective.

Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Brasov. Pronun?ată azi 05.11.2020, conform art.396 alin.2 Cod procedură civilă.
Document: Hotarâre  857/2020  05.11.2020

Comentarii

comentarii