Tribunalul Bucuresti: Obligă pârâtul la stabilirea nivelului de salarizare în favoarea reclamanţilor CT, IP, PLM, SD, în funcţie de nivelul maxim de salarizare, existent în cadrul MT

Nr. unic (nr. format vechi) : 15364/3/2020
Data inregistrarii 30.06.2020
Data ultimei modificari: 16.02.2021
Sectie: Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: salarizare la nivelul max, cf OUG 20/2016
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
CEALERA TATIANA PRIN SINDICATUL NAŢIONAL PRO LEX Reclamant
MINISTERUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ŞI COMUNICAŢIILOR Pârât
IONIŢĂ PROFIR PRIN SINDICATUL NAŢIONAL PRO LEX Reclamant
PATRICHI LAURA MONICA PRIN SINDICATUL NAŢIONAL PRO LEX Reclamant
SPIRT DECEBAL PRIN SINDICATUL NAŢIONAL PRO LEX Reclamant

 

Şedinţe

15.02.2021
Ora estimata: 13:00
Complet: C9 Fond-CA
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, invocată prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Admite cererea.

Obligă pârâtul la stabilirea nivelului de salarizare în favoarea reclamanţilor, funcţionari publici, în funcţie de nivelul maxim de salarizare, existent în cadrul institutiei pârâte, pentru aceeaşi funcţie şi grad profesional.

Obligă pârâtul la plata drepturilor salariale reprezentând diferenţa între salariile cuvenite ca urmare a aplicării nivelului maxim de salarizare din cadrul institutiei pârâte, pentru aceeaşi funcţie şi grad profesional, si salariile efectiv achitate reclamanţilor, începând cu data de 01.07.2017 si până la data rămânerii definitive a hotărârii, urmând ca sumele să fie actualizate cu indicele inflaţiei de la data scadentei lunare până la data plaţii efective.

Obligă pârâtul la plata dobânzii legale aferente drepturilor salariale rezultând din diferenţa dintre salariile cuvenite si cele efectiv achitate, de la data scadentei lunare până la data plaţii efective.

Obligă pârâtul să plătească reclamantilor prin reprezentant – Sindicatul National Pro Lex- suma de 1.500 lei, cheltuieli de judecată.

Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la sediul Tribunalului Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 15.02.2021.
Document: Hotarâre    15.02.2021

Comentarii

comentarii