Pro Lex la miting in fata Guvernului

Comunicat de presă 16.09.2021

 

Sindicatul Național Pro Lex participă la proteste în față Guvernului solicitând respectarea integrală a legii salarizării bugetarilor aflată în vigoare, reducerea vârstei de pensionare a polițiștilor locali și reglementarea prin lege a salariilor celor din administrația publică locală.

Precizăm faptul că legea salarizării bugetarilor a prevăzut aplicarea etapizată a legii pentru anumite categorii de bugetari, în timp ce pentru alte categorii s-a aplicat integral încă din 2017. Guvernul nu a respectat legea salarizării, ”înghețând” salariile la 01 ianuarie a.c. și intenționează să facă același lucru și în 2022.

Polițiștii locali au dreptul prevăzut de lege la încadrarea activității în condiții deosebite sau speciale, însă legea nu se aplică, iar efectul este nereducerea vârstei de pensionare. Avem deja polițiști locali care îndeplinesc misiuni de ordine publică și de rutier la vârsta de 60-64 ani.

Toți angajații din administrația publică locală au salariile reglementate prin hotărâri ale consiliilor locale, ceea ce conduce la o diferențiere salarială de la o primărie la alta, pentru aceeași muncă prestată, precum și la lipsa de predictibilitate de la un an la altul.

 

 

Comentarii

comentarii