Politistii locali afiliati la Pro Lex au protestata fata de proiectul legii salarizarii
Multi se intreaba de ce protesteaza oamenii cand Guvernul acorda cresteri salariale.
Realitatea este ca proiectul legii salarizarii a fost facut “pe genunchi”, fapt ce explica multitudinea de amendamente formulate si admise.
Cei ce protesteaza sunt din administratia publica locala care vor “benefica” de taieri de salarii.
Pe de o parte, la art. 11 se prevede ca drepturile salariale sa fie stabilite prin hotarare a consiliului local, iar la art. 37 alin. 5 se prevede ca drepturile salariale vor fi cele prevazute in lege pentru 2022 daca drepturile salariale aflate in plata sunt mai mari decat cele din proiectul de lege.
Forta argumentelor precum principiile legii, Statutul functionarilor publici, Constitutia Romaniei, Directivele Europene, deciziile Curtii Constitutionale, nu sunt suficiente pentru a invinge argumentele fortei politice, a disciplinei de partid, conform careia toti cei din PSD voteaza cum zice un om din partid. Constiinta, cuvantul dat comunitatii care i-au votat si trimis in Parlament, nu se pot opune “Partidului- om”.
Asa cum a facut de fiecare data, Pro Lex se bazeaza pe forta/solidaritatea membrilor si pe actiunile in justitie.
Astazi, 30 mai a.c. politisti locali din mai multe localitati au participat la un miting de protest in fata Camerei Deputatilor.
Acestia au cerut ca drepturile salariale sa le fie reglementate prin lege si nu prin decizie politica.
Conducerea Pro Lex multumeste membrilor pentru implicarea in actiunile sindicale, dovedind, mai mult decat alte categorii profesionale, ca au cultura organizationala.
Politistii locali au dovedit si de aceasta data ca reprezinta o forta prin asocierea in cadrul Pro Lex.