Raspunsul MAI referitor solicitare de a avea bareme unice la probele sportive

MAI ref la barem unic la probele sportive

Nr. 110799/29.08.2017

 

 

Stimată

Doamnă Carmen Daniela Dan, ministru al Afacerilor Interne

 

 

Având în vedere faptul că urmează a fi scoase la concurs posturi pentru încadrarea agenţilor de poliţie din sursă externă;

Având în vedere faptul că atribuţiile de serviciu nu sunt diferenţiate în funcţie de vârstă şi sex;

Având în vedere faptul că la concursurile anterioare baremele pentru probele sportive au fost diferenţiate după vârstă şi sex;

Având în vedere faptul că infractorii reacţionează la fel, indiferent de condiţia fizică a poliţistului;

Având în vedere faptul că specificul activităţii de operativ presupune şi munca în ture de noapte sau intervenţia la cazuri cu violenţă, iar cei ce aleg să fie poliţişti îşi asumă un astfel de program sau astfel de misiuni;

 

Prin prezenta vă solicităm să dispuneţi modificarea cadrului legal şi condiţiile de concurs pentru încadrarea din sursă externă a poliţiştilor din structurile operative, astfel încât să fie aceleaşi condiţii de concurs (bareme sportive) pentru toţi candidaţii.

Concursurile pentru ocuparea funcţiilor de agenţi de poliţie în structurile operative nu sunt competiţii sportive care să justifice diferenţierea baremelor, iar la aceleaşi atribuţii trebuie să fie aceleaşi condiţii de concurs. Pe cetăţean nu-l interesează vârsta sau sexul poliţistului, ci ca acesta să-şi îndeplinească misiunea.

Diferenţierea baremelor după criteriul vârstei şi al sexului a condus la angajarea unor persoane de 49 ani, în condiţiile în care mulţi poliţişti din operativ s-au pensionat la 47 ani.

Subscrisul nu este de acord ca şefii profesionali să facă diferenţa pe criteriu de sex atunci când programează poliţiştii în serviciu sau atunci când dau ordine de intervenţie la caz.

 

Cu deosebită consideraţie,

 

Preşedinte

Vasile Lincu

Presa:
Libertatea: EXCLUSIV / Un sindicat vrea să schimbe total regulile la admiterea în școlile de poliție. Probe sportive egale pentru bărbați și femei!

Comentarii

comentarii