Solicitare acordare spor suprasolicitare neuropsihica pentru personalul didactic din M.A.I.
Nr. 118430 din 24.07.2018
Către,
Ministerul Afacerilor Interne
Vă solicităm să inițiați procedurile specifice pentru acordarea sporului prevăzut de Legea nr. 153/2017, Anexa I, Capitolul I, art. 16*, pentru personalul didactic de predare, formatorilor și instructorilor de ordine publică din școlile și centrele de formare ale M.A.I., folosind mecanismul instituit de art. 13, Secțiunea a 2-a, Capitolul II, Anexa VI din Legea nr. 153/2017**.
În motivarea solicitării noastre arătăm faptul că O.M.A.I. nr. 49/2018 ce modifică O.M.A.I. nr. 23/2015, art. 12 alin. 2)*** lit. ”c” și “d” prevede că există solicitare psihică intensă pentru această categorie de personal.
Menționăm faptul că același mecanism, instituit de art. 13 Secțiunea a 2-a, Capitolul II din Anexa VI, a fost folosit si pentru acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică pentru polițiștii ce lucrează pe linie de judiciar, arest-transfer, acțiuni speciale, criminaliști și conducători câini mirosuri.
Cu stimă,
Președinte
Vasile Lincu
*– Pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018.)
** – (1) Dispozițiile legale prin care sunt stabilite sporuri, indemnizații și alte drepturi de natură salarială pentru personalul din alte domenii de activitate din sectorul bugetar se aplică și personalului militar, polițiștilor, funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalului civil care se află în situații similare, indiferent de tipul unității în care își desfășoară activitatea, cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.
(2) Normele de aplicare se stabilesc prin ordin al ordonatorului principal de credite.
*** – (art. 12. alin. (2) Evaluarea psihologică efectuată cu ocazia avizării personalului pentru îndeplinirea de sarcini, atribuții și misiuni în condiții de solicitare psihică intensă se realizează în următoarele cazuri: c) îndeplinirea funcțiilor didactice, cu excepția celor din învățământul superior; d) îndeplinirea atribuțiilor specifice instructorilor de ordine publică, precum și a formatorilor;).