Adresa catre FNPLR referitor la proiectul de modificare a L 155/2010

Nr. 122121/14.02.2019

 

 

Către,

Federația Națională a Polițiștilor Locali din România

Domnului preşedinte Aurel DOBRILĂ

 

 

Urmare adresei dumneavoastră nr. 5/12.02.2019, prin care ne precizați faptul că federația pe care o conduceți a hotărât că „nu suține propunerea de modificare a Legii nr. 155/2010 a poliției locale, inițiată de Sindicatul Național Pro Lex, aprecind faptul că forma propusă nu corespunde intereselor polițiștilor locali din România”, vă facem cunoscute următoarele:

a) În primul rând, și așa cum ați luat la cunoștință încă de la primele noastre întâlniri, „propunerea de modificare a Legii nr. 155/2010”, în faza de care ați luat la cunoștință, reprezintă un proiect aflat în faza de lucru /consultare, nefiind nicidecum varianta finală care urmează a fi transmisă legiuitorului pentru modificare.

Atât în timpul întălnirilor noastre, cât și inițial, la debutul demarării proiectului de modificare a legii menționate, v-ați dat acordul verbal pentru necesitatea modificării acestui act normativ, rămânând să participați chiar la conceperea proiectului, toate acestea chiar înainte de prezentarea proiectului  nostru către Asociația Municipiilor din România.

b) De la data postării proiectului pe site-ul sindicatului, au fost primite mai multe observații pertinente. În aceste condiții și în conformitate cu conținutul discuțiilor telefonice avute de dumneavoastră cu președintele Sindicatului Național Pro Lex, urma să ne vedem pentru a discuta aplicat pe proiect.

c) La o primă evaluare a observațiilor și propunerilor trimise, varianta inițială a suferit deja modificări de substanță, îndeosebi în ceea ce privește atribuțiile poliției locale în domeniul rutier (prin completarea și clarificarea unor aspecte), precum și reformularea atribuțiilor în trei domenii de competență ale poliției locale (disciplina în construcții și afișaj stradal, activității comerciale și protecției mediului), în sensul de a menține atribuțiile prevăzute în prezenta lege, iar o eventuală reformulare se va realiza și după consultarea specialiștilor în aceste structuri din cadrul Direcției Generale a Poliției Locale și Control a Municipiului București.

Având în vedere aspectele prezentate mai sus, organizația noastră își menține deschisă oferta de a vă invita la dialog permanent în tot ce înseamnă acest proiect de modificare a actualei Legi nr. 155/2010, mai ales că pozițiile noastre comune, reunite și de experiența practică din domeniul poliție locale au același scop – protecția profesională, dar și schimbarea în bine a legislației pentru îmbunătățirea activității polițiștilor locali și a condițiilor de muncă.

 

Preşedinte SN Pro Lex

Vasile LINCU

Comentarii

comentarii