Ca de la cer la pământ, / Opinia lui Ile diferă de cea a poliţiştilor locali

29.10.2015

„Gabriel Oprea a fost sau nu în activitate când s-a produs accidentul?”
La Vulcan s-a modificat nici nu mai ştiu de câte ori articolul din hotărârea de consiliu local care vizează acordarea normei de hrană pentru poliţiştii locali. Ba că nu s-a respectat aia, ba că nu s-a băgat în seamă ailaltă.
Ca atare,
este posibil, subliniez asta, reţineţi, ca modificarea adusă, ieri, articolului 1 din HCL nr.45/2015 să nu rămână bătută-n cuie. Adică aşa cum suna el acum „Art.1 – Începând cu luna noiembrie 2015 personalul din cadrul Serviciului Poliţia Locală Vulcan va beneficia de normă de hrană după cum urmează: – Norma nr.6, în cuantum de 32 lei/zi pentru tot personalul Poliţiei Locale Vulcan în activitate; – Norma nr.12 B, în cuantum de 5 lei/zi – normă suplimentară pentru personalul Poliţiei Locale Vulcan în activitate, care lucrează în schimburi”.
Octavian Damian,
el însuşi poliţist local şi lider al sindica­tului poliţiştilor locali vulcăneni, a venit la şedinţa ordinară de ieri şi a stat până la capăt, fiindcă a vrut să afle, de la sursă, cum se spune, ce înţelege administraţia publică locală prin sintagma „personalul Poliţiei Locale Vulcan în activitate”. Ar fi stat el mult şi bine, dar şi nebăgat în seamă, în spatele sălii, dacă nu atrăgea atenţia asupra prezenţei lui liberalul Costel Dragu. Invitat să-şi spună păsul, liderul sindical poliţist local a susţinut punctul de vedere al Sindicatului „Pro Lex”. Acela că, şi în concediul de odihnă, şi pe patul de spital, când este în concediu medical, poliţistul local este în activitate. Şi a adus ca argument modul în care a fost privită chestiunea asta de către alte consilii locale. Care le-au acordat norma de hrană poliţiştilor locali şi în aceste două situaţii.
Primarul Ile
nici nu a vrut să audă de asta. „Eu, a grăit el, consider că (a fi în activitate – n.a.) este perioada în care lucrează. Se confundă cu statutul de angajat. Da, la perioada asta de concediu de boală sau concediu de odihnă, poliţistul local este tot angajat, dar nu e în activitate”. Primarul nu a acceptat nici soluţia avansată de Damian. Aceea de a solicita, în scris, punctul de vedere al Sindicatului „Pro Lex”. Propunerea fost din start respinsă de către Gheorghe Ile: „Noi n-avem nicio obligaţie faţă de sindicat. Avem, în primărie, jurişti şi secretari care să spună dacă e bine sau nu”. După care i-a adresat lui Damian o întrebare năucitoare, căreia acesta din urmă nu i-a prins tâlcul: „Gabriel Oprea a fost sau nu în activitate când s-a produs accidentul?”.
Punctul de vedere
al primarului a fost susţinut cu sârg şi de câţiva consilieri locali, doritori, pesemne, să se remarce în ochii lui Ile. „Consiliul Local Vulcan este de sine stătător, a încheiat discuţia primarul, aşa că alte consilii nu ne dau nouă nici resurse financiare şi nici indicaţii”. Această remarcă a mai marelui administraţiei publice vulcănene a fost un răspuns clar la ceea ce afirmase anterior Octavian Damian. Anume că sindicatul poliţiştilor locali vulcăneni a solici­tat şi este în aşteptarea punctului de vedere al Pro Lex-ului în privinţa modului în care trebuie înţeleasă formularea „poliţist local în activitate”.

Comentarii

comentarii