MAI – sanctiuni si procedura sanctionare a politistilor incompatibili

MAI ref la sanctionarea incompatibililor

Nr. 91129/03.11.2015

 

 

 

Către,

Ministerul Afacerilor Interne

Direcţia Generală Management Resurse Umane

domnului director general – chestor principal de politie Ion Burciu

 

 

 

Prin prezenta vă rugăm să ne comunicaţi care este sancţiunea şi procedura aplicabilă (cine constată, în ce interval de timp, în ce condiţii) pentru poliţiştii aflaţi în una din următoarele situaţii:

  • aflaţi cu raporturile de serviciu suspendate de drept (ex. pentru activitate sindicală), au fost declaraţi în stare de incompatibilitate, iar soluţia a rămas definitivă după pronunţarea instanţei judecătoreşti;
  • le-au încetat motivele de suspendare de drept a raporturilor de serviciu (ex. le-a încetat contractul de muncă cu sindicatul), nu au anunţat instituţia în termen de 5 zile şi nici nu şi-au reluat activitatea de poliţişti în acest interval de timp;
  • conducătorul unităţii care, deşi sesizat cu starea de incompatibilitate rămasă definitivă sau cu neîndeplinirii obligaţiei de a-şi relua activitatea în cadrul unităţii de poliţie, nu face cercetări şi nu aplică sancţiunile prevăzute de lege.

 

Cu deosebită consideraţie,

 

Preşedinte

Vasile Lincu

Nota:

Conducerea Pro Lex recomanda membrilor sa ii consulte inainte de efectuarea unor activitati care ar putea fi incompatibile cu fisa postului.

Pro Lex nu are niciun membru declarat incompatibil, insa unul din liderii SNAP a fost declarat incompatibil de ANI si a pierdut actiunea la prima instanta, urmand sa ramana fara serviciu la terminarea procesului (recursului).

Referitor la pct 2 din adresa, am avut in vedere situatia lui Valnei Florin Ilie caruia i-a incetat contractul de munca cu Pro Lex, nu s-a dus la serviciu mai bine de o luna de zile si nu a fost cercetat disciplinar si sanctionat cu destituirea din politie, astfel cum prevede legea si cu confirma prin adresa MAI.

Comentarii

comentarii