Angajatii Primariei Focsani, salarii mai mari de luna viitoare

Politistii locali din Focsani nu au primit norma de hrana, nu au beneficiat de majorarea salariala de 12%, nu au fost avansati in grade si clase profesionale de 3 ani de zile, iar conducerea refuza negocierea acordului colectiv.

Pro Lex a avut intalnire cu primarul, a formulat solicitari pentru acordarea drepturilor salariale, a declansat conflictul de munca si a autorizat un mars de protest in data de 16.10.2015. La proteste, alaturi de politistii locali din Focsani, si-au anuntat prezenta si politistii locali din Iasi, Giurgiu, Bucuresti, Galati, Bacau, Tecuci, Roman si Barlad.

Vazand ca primaria a facut demersurile legale pentru majorarea plafonului de cheltuieli de personal, iar ministrul dezvoltarii, impreuna cu ministrul finantelor nu au aprobat solicitarea administratiei publice locale, in 25.09.2015 Pro Lex a solicitat eliminarea plafonului, iar Guvernul a dat curs solicitarii prin OUG nr. 41/30.10.2015.

Consiliul Local al municipiului Focsani s-a intrunit in sedinta extraordinara, in data la care a avut loc sedinta de conciliere si a aprobat norma de hrana si majorarea salariala de 12%.

 Adevarul.ro

Comentarii

comentarii