Poliția Română, situație jenantă: 4.000 de mașini noi nu pot fi folosite la urgențe

24 sep 2015 / 14:48

Poliţia Română se află într-o situație jenantă, deoarece nu poate folosi cele 4.000 mașini noi la urgențe, susține conducerea Sindicatului ProLex.  Cumpărarea maşinilor noi fără sirene şi girofaruri îi obligă pe poliţişti să circule tot cu cele vechi în prag de casare, scrie ziarulring.ro.

Potrivit contractului de achiziţie, montarea girofarurilor duce la pierderea garanţiei de trei ani, explică Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ProLex.

“Nu au luat maşinile cu girofaruri cu gândul că le vor pune pe cele de pe maşinile vechi, pe care le casează. Numai că au făcut prost contractul de achiziţie a maşinilor noi: dacă montează girofarurile, pierd garanţia. Avem o situaţie penibilă, maşinile vechi cu girofar sunt trase pe dreapta pentru că nu mai sunt bune, iar cele noi merg fără girofar, ceea ce înseamnă că nu pot interveni la urgenţe, nu pot urmări infractori. Au luat 4.000 de Loganuri, toate fără girofaruri, şi la Poliţie, şi la Jandarmi şi la ISU. Mai bine luau mai puţine maşini pe care să le poată folosi oamenii”, a declarat Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ProLex.

Sursa dcnews

Comentarii

comentarii