Majorare salarii personal aparat central ANAF. Masuri de urmat

Pentru ca in dispozitivul  Ordonanţei de urgenţă nr. 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare, nu se face referire la motivele care au stat la baza majorarii salariilor aparatului central din finante, am incercat sa le identificam in comunicatul Ministerului Finantelor Publice.

Extrase din comunicatul Ministerul Finantelor Publice (http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=detalii&id=116085):

1.În lipsa unei activităţi coerente şi a unei capacităţi de menţinere a stabilităţii personalului la nivelul ANAF, ritmul de încasare a veniturilor bugetare scade.

2.Măsura propusă este de natură să conducă la evitarea riscului migrării personalului din cadrul acestora către instituții cu un nivel de salarizare superior, la evitarea săvârşirii unor posibile fapte de corupţie şi la stabilirea unui echilibru între complexitatea muncii şi riscurile care derivă din realizarea prerogativelor acestora.

Avand in vedere toate aceste considerente mentionate de catre institutie, rezulta ca personalul din cadrul directiilor generale regionale a finantelor publice nu s-ar incadra in aceste criterii respectiv, supunerea la presiunea unor posibile fapte de coruptie, riscuri legate de complexitatea muncii desfasurate etc. ca si cum activitatea personalului de la centru nu are legatura cu ce se intampla in tara, rezultatele activitatii acestora neavand la baza activitatea structurilor teritoriale.

Urmare a faptului ca este interzisă orice discriminare între funcţionarii publici pe criterii de orice natură, conform art. 27 din Legea nr. 188/1999 si  principiului echitatii şi coerenţei, prin crearea de oportunităţi egale şi remuneraţie egală pentru muncă de valoare egală, va rugam sa va exprimati optiunea prin completarea tabelului alaturat in vederea desfasurarii unor actiuni de protest, avand ca obiect aceasta masura luata de Guvernul Romaniei.

Tabel discriminare OUG nr. 47 din 2015

http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=detalii&id=116085

http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=detalii&id=116085

 

 

Comentarii

comentarii