DGPMB-dialog social

In data de 15.05.2019 a avut loc la sediul DGPMB o sedinta de dialog social solicitata de catre conducerea untiatii.

Cu aceasta ocazie s-a comunicat modul de planificare a serviciului, cu respectarea prevederilor legale, pentru politistii implicati in misiunile ce vor urma: Vizita Papei Francis (31.05-02.06.2019) si alegerile europarlamentare (26.05.2019).

Cu ocazia vizitei Suveranului Pontif peste 2000 de politisti din cadrul DGPMB vor participa la misiuni specifice, in schimburi de 12 ore, conducerea unitatii mentionand ca dispune de fondurile necesare platii orelor suplimentare. De asemenea va avea loc si o simulare a acestei activitati in perioada urmatoare.

Cu ocazia alegerilor europarlamentare dispozitivul va fi suplimentat cu politisti din cadrul SRPCIV (permise si inmatriculari) si SPCPEEP (pasapoarte).

La nivelul DGPMB se lucreaza la un proiect de procedura pentru uniformizarea si eficientizarea activitatii de patrulare, proiect ce va fi dezbatut si cu organizatiile sindicale.

S-au adus la cunostinta factorilor de conducere diverse probleme cu care se confrunta politistii din subordine:

Programul de lucru conform OMAI 577/2008, respectiv fortarile intre sch 3 si 2 sau intre sch 2 si 1.

Intretinerea autospecialelor (spalarea lor se face aproape exclusiv din banii politistilor)

Lipsa spatiilor destinate pregatirii sportive

Modul de distribuire a “salariilor de excelenta” – pe viitor aceste “liste” se vor publica pe reteaua de intranet iar reprezentantii sindicatelor vor fi consulatati la nivelul fiecarui sector.

Logistica inca insuficienta (bodycam – veste)

Apreciem deschiderea catre dialogul social aratata de conducerea unitatii si speram ca multe din problemele expuse sa fie rezolvate cat de curand.

Rugam pe aceasta cale membrii de sindicat sa ne sesizeze cu privire la orice incalcare a drepturilor profesionale.

Comentarii

comentarii