13.01.2020 – Videoconferinta IGPR

Astazi, 13.01.2020, incepand cu ora 14:00, la sediul IGPR a avut loc o intalnire la care au participat: conducerea IGPR, reprezentantii directiilor din cadrul IGPR, reprezentantii sindicatelor si ai organizatiei profesionale CNP precum si conducerea tuturor  IPJ-urilor (in sistem videoconferinta). Sedinta a fost prezidata de catre dl. Chestor șef de poliție Bogdan DESPESCU – Secretar de Stat.

Acesta a inceput prin a transmite faptul ca exista intentia luarii unui set de masuri organizatorice pentru eficientizarea activitatii insa acest lucru se va face in mod etapizat.

Aceste masuri sunt inca la stadiul de principii/conceptii dar au fost discutate la nivel institutional, sefii structurilor din subordinea IGPR au facut deja anumite propuneri.

Propunerile vor fi discutate separat, in perioada urmatoare, in cadrul unor grupuri de lucru, unde vor fi invitati si reprezentantii sindicatelor, iar miercuri 15.01.2020 va avea loc o intalnire la nivelul MAI intre reprezentantii sindicatelor si conducerea ministerului.

Propunerile vor fi supuse apoi unei analize finale si va incepe implementarea lor.

In mare este vorba de anumite segmente ce nu functioneaza la un nivel optim, fara sa fie vorba de restructurari (disponibilizari), ci doar de redimensionari, poate chiar transfer de functii de la nivel de structuri centrale catre zona operativa. In prim plan fiind problema zonei rurare (posturi si sectii rurale), politia de proximitate, dezvoltarea structurilor de CCO, dezvoltarea structurilor SAS (la nivel judetean sau regional), aparitia grupelor canine la nivelul fiecarui IPJ, masuri pentru reducerea birocratiei (eliminarea hartiilor din circuitul intern).

A fost dat cuvantul reprezentantilor sindicatelor, fiecare expunandu-si punctul de vedere in stil prorpiu. Sindicatul Pro Lex a fost reprezentat de catre vicepresedintii Ghiveci Terodora si Dorobantu Adrian care au sustinut nevoia dezbaterii pe fiecare subiect in parte, intalnirea aceasta nefiind un cadru favorabil abordarii unui numar mare de subiecte supuse dezbaterii.

La final a luat cuvantul dl. Chestor principal de politie Liviu Vasilescu – Inspector General al Politiei Romane care ne-a transmis faptul ca discutiile legate de necesitatea unor modificari structurale au fost discutate cu structurile din subordine inca de acum 4-5 luni. Unele modificari fiind impuse chiar de modificarile legislative recente (registrul agresorilor sexuali, legea minorilor disparuti) dar si de anumite suprapuneri de competente constatate in cadrul structurilor din subordinea IGPR.

Este evident faptul ca nu se poate face “reforma” fara a aloca fondurile necesare. Asteptam intalnirea de miercuri 15.01.2020 cu factorii de decizie din cadrul MAI.

Asteptam propunerile membrilor, pentru eficientizarea muncii de politie, pe adresa office@prolex.ro

 

Comentarii

comentarii