Majorarea salariala conform OUG 26/2024 va fi pusă în aplicare si în cadrul M.A.I.

 

OUG nr. 26/2024

Art. VIII. –

(1) Personalul din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, care participă la realizarea şi menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor/unităţilor, pentru îndeplinirea misiunilor specifice, beneficiază de o majorare salarială în cuantum de până la 30% din solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază.

(2) Structurile/Unităţile se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

(3) Perioada, categoriile de personal şi mărimea majorării salariale se stabilesc prin ordin al conducătorului instituţiei.

 

Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Alte institutii din familia ocupationala din care facem parte au luat deja un avans de mai mult de o luna, reglementand aceasta majorare chiar cu data de 15 aprilie si intr-un mod mult mai simplu, diferentele intre angajati fiind de cateva procente.

MAI doreste sa complice inutil lucrurile si sa aplice aceasta prevedere pe o plaja mult mai mare de procente aplicand si ceva conditii de acordare.

Drtept pentru care am fost nevoiti sa solicitam urmatoarele:

 

Nr. 1069/30.05.2024

 

Către

Ministerul Afacerilor Interne

 

 

Având în vedere proiectul ordinului viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne privind modificarea și completarea ordinului ministrului afacerilor interne nr. S/7/2018 pentru aprobarea normelor metodologice privind aplicarea prevederilor legale referitoare la salarizarea personalului militar, polițiștilor și personalului contractual civil din Ministerul Afacerilor Interne (document clasificat), pentru punerea în aplicare a prevederilor art.VIII din O.U.G. nr 26/2024 dorim să facem următoarele precizări și propuneri:

Analizând textul art. VIII din O.U.G. nr. 26/2024 constatăm că prin acest ordin de ministru se pot stabili perioada, categoriile de personal și mărimea majorării salariale, nicidecum condiții de acordare sau sistare a acordării majorării. Ne opunem astfel introducerii oricăror condiții neprevăzute de lege și nepublice pentru acordarea acestei majorări.

Propunem acordarea acestei majorări la limita maximă de 30% pentru toate categoriile de angajați, similar cu prevederile aplicabile personalului din Administrația Națională a Penitenciarelor.

 

 

Cu stimă,

Președinte

Vasile Lincu

 

Comentarii

comentarii