Poti beneficia de “diurna” la curs!!!

Esti trimis la un curs de specializare sau alte activitati in legatura cu sarcinile de serviciu? Solicita acordarea indemnizatiei de delegare!

Conform H.G. nr 714/2018, art 4.

“(1) Persoanele trimise sau chemate la diferite instructaje sau alte activităţi în legătură cu sarcinile lor de serviciu beneficiază de drepturile reglementate prin prezenta hotărâre pentru personalul delegat.

(2) În situaţia în care organizatorul instructajelor sau al altor activităţi în legătură cu sarcinile de serviciu asigură integral masa şi/sau cazarea participanţilor, aceştia nu beneficiază de indemnizaţia de delegare şi/sau alocaţia de cazare, după caz.”

Conditia pentru a primi indemnizatia de delegare (diurna) este ca organizatorul sa nu asigure masa si/sau cazarea participantilor. Daca asigura cazarea poti beneficia de indemnizatia de delegare, daca nu asigura nici cazarea atunci poti beneficia si de indemnizatia de cazare.

O situatie interesanta este cea a conducatorilor caini care sunt scoliti la Centrul Chinologic Sibiu, acolo unde li se asigura cazarea insa nu si masa, deci ar trebui sa primeasca diurna. Mai mult decat atat, sunt singura categorie de personal din MAI care fac acelasi “curs” de mai multe ori, singurul motiv fiind durata de viata a cainelui, care e mai mica decat a omului. Astfel, in decursul carierei, poti face acelasi curs de specializare de mai multe ori, cu caini diferiti. Ori asta inseamna ca este mai mult misiune, politistul a absolvit acest curs in trecut iar acum este nevoit sa il urmeze iar doar pentru a califica cainele. Ar trebui sa beneficieze de diurna, insa pana acum unitatile teritoriale nu au acordat acest drept.

Am solicitat DGF un punct de vedere pe acest subiect, raspunsul fiind urmatorul:

Xerox Scan_31072024113139

Va recomandam sa solicitati acordarea diurnei in scris, dupa terminarea cursului si sa atasati o adeverinta din care sa reiasa ca organizatorul activitatii nu a asigurat masa si/sau cazarea.

Comentarii

comentarii