BOMBA ZILEI! Pro Lex, PRIMUL SINDICAT care îi cere lui Oprea să se retragă din viaţa public

La mai bine de o săptămână de la moartea tragică a poliţistului de la Brigada Rutieră, Bogdan Gigină, Pro Lex , alături de Diamantul, sunt singurele sindicate care îndrăznesc să ridice glasul împotriva ministrului Gabriel Oprea cerându-i demisia. De remarcat este faptul că atât Emil Păscuţ, preşedintele sindicatului „Diamantul”, cât şi Vasile Lincu, preşedintele Pro Lex, au fost liderii de sindicat excluşi din lista de invitaţi a televiziunilor sau a presei scrise pe acest subiect. Cei doi, împreună cu colegul lor nemţeam Ioan Cănărău, au fost singurii sindicalişti care au avut curajul să se expună în spaţiul public, asumându-şi declaraţiile şi apărând drepturile poliţiştilor.
„După consultarea liderilor de sindicat din teritoriu, văzând declaraţiile viceprim-ministrului Gabriel Oprea, declaraţiile liderilor celorlalte sindicate, precum şi faptul că interviurile date de preşedintele Pro Lex,Vasile Lincu nu au fost difuzate de televiziuni, poziţia oficială a Sindicatului Pro Lex este următoarea:

Există o prezumţie de vinovăţie a tuturor celor implicaţi: a ministrului întrucât nu a justificat situaţia deosebită de a folosi coloana oficială, a persoanei care a aprobat asigurarea coloanei oficiale fără respectarea legii, a şefului de dispozitiv care a folosit ca antemergător un motociclist deşi condiţiile meteo şi de vizibilitate erau nefavorabile, a poliţistului decedat pentru că nu a refuzat misiunea în condiţiile de risc existente, a celor ce nu au semnalizat corespunzător locul în care erau efectuate lucrări la carosabil;

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a fost în situaţia să aleagă între situaţia deosebită care impunea deplasarea şi situaţia deosebită nou creată prin accident. A ales să-şi continue drumul.

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea foloseşte expresii puternice: „nu lăsăm pe nimeni în urmă”, „mă bat pentru oamenii mei”, „sunt om de onoare”, însă realitatea a demonstrat că, pus în situaţia de a fi martorul rănirii unui om din echipaj, nici nu s-a dat jos din maşină să vadă în ce stare se află;

Realizările viceprim-ministrul Gabriel Oprea pentru poliţişti sunt de necontestat, însă nu compensează şi nici nu-l absolvă de vină, atât moral pentru fapte de a-şi lăsa în urmă un om din echipaj şi nici penal dacă se demonstrează că a abuzat de funcţie;

Decesul poliţistului din coloana oficială a viceprim-ministrului Oprea reprezintă doar unul din efectele nerespectării legii în MAI. Poliţiştilor le este frică de şefi, execută orice dorinţă a acestora, chiar cu riscul de a răspunde civil, penal sau chiar cu viaţa. Majoritatea dintre aceştia nu contestă când, în mod nelegal, sunt schimbaţi din funcţii de conducere, sancţionaţi disciplinar, obligaţi să plătească reparaţia autovehiculelor de serviciu, puşi să muncească în afara programului fără vreo dispoziţie scrisă din partea şefului unităţii sau să îndeplinească sarcini ce nu au legătură cu atribuţiile din fişa postului.

MAI controlează în mare măsură mişcarea sindicală din poliţie, implicându-se în divizarea sindicatelor şi susţinerea şi promovarea anumitor lideri. Aceştia şi-au dovedit servilismul când s-au transformat în avocaţii ministrului, invocând realizările acestuia şi vinovăţia poliţistului accidentat. Explicaţia acestor puncte de vedere stă în trecutul, prezentul şi beneficiile acestor lideri.

Toţi poliţiştii care cunosc şi nu reacţionează la abuzuri, nu sunt victime, ci complici. Declaraţiile sub anonimat nu reprezintă act de curaj şi nu sunt în măsură să schimbe ceva în poliţie.

În concluzie, schimbarea trebuie să se producă chiar de astăzi prin netolerarea ordinelor nelegale, iar viceprim-ministrul Gabriel Oprea să dea dovadă de onoare şi să se retragă din viaţa publică dacă nu prezintă care a fost situaţia deosebită care a justificat escorta poliţiei şi abandonarea poliţistului căzut în misiune.”

Sursa nasul.tv

Articole similare libertatea.ro romanialibera.ro ztv.ro adevarul.ro

 

Comentarii

comentarii