Dezbaterea proiectului Hotararii de guvern privind reorganizarea unor birouri vamale de frontiera

In data de 09.02.2016, am fost invitati la sediul Ministerului Finantelor Publice pentru dezbaterea proiectului Hotararii de guvern privind reorganizarea unor birouri vamale de frontiera.

Precizam ca aceasta nu a fost o initiativa proprie a institutiei publice , dezbaterea fiind solicitata in scris de catre organizatia noastra, conform prevederilor legale privind transparenta decizionala. Desi trebuia sa fie o dezbatere publica, aceasta a avut loc numai cu reprezentanti a patru organizatii sindicale si federatii ale angajatilor.

In cadrul dezbaterii am prezentat obiectiile noastre la acest proiect de act normativ si faptul ca motivele invocate in fundamentarea acestuia nu sunt intemeiate. Ca exemplu in ceea ce priveste reducerea drastica a activitatii,  am dat birourile vamale de la Aeroporturile Oradea si Suceava care au fost inchise pentru o perioada in 2015 pentru modernizare, aspecte ce nu au fost luate in considerare la analiza efectuata. Aceasta situatie nu a fost cunoscuta la nivelul conducerii ANAF, fapt de altfel recunoscut in cadrul dezbaterii. Din acest motiv si altele mentionate de catre noi, legate de incalcarea prevederilor unor acte normative in vigoare prin elaborarea acestui proiect de act normativ, ne-am exprimat votul negativ asupra acestuia.

Atasat aveti adresa prin care am inaintat si in scris obiectiile noastre.

adresa MFP

minuta

Comentarii

comentarii